Ny video: De Døvstummes Læseforening (1899-1952)

I anledning af Døveforeningens ejendom 125 år (1898-1923) har vores frivillige fra 1866’s museum en række små tegnsprogsvideoer, hvor de fortæller små historier på dansk tegnsprog om ejendommen i gamle dage.

Se alle videofortællinger på vores jubilæums-temaside.

De Døvstummes Læseforening (1899-1952)

Fortalt af: Annegrethe Pedersen
Video & redigering: Gertrud Magnusson

De Døvstummes Læseforening blev stiftet i 1899. I starten havde De Døvstummes Læseforening lokaler på en slags hems lige oven over Café 17 – der var nemlig meget højt til loftet inden Festsalen blev opført i 1923 og lokalerne blev fjernet.

Derefter blev De Døvstummes Læseforening flyttet til to lukkede lokaler bagerst i Søjlesalen – dem, der i dag er åbne.

Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre dig den bedste oplevelse.